OCCITANIA !! Forum
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.
OCCITANIA !! Forum

Le Deal du moment :
ETB Pokémon Fable Nébuleuse : où ...
Voir le deal

Vous n'êtes pas connecté. Connectez-vous ou enregistrez-vous

Pizza e Occitània

+5
jfrieux
gat-esquiro@orange.fr
admin
maime
Mertyl
9 participants

Aller en bas  Message [Page 1 sur 1]

1Pizza e Occitània Empty Pizza e Occitània Ven 30 Avr 2010 - 20:50

Mertyl


Occitan Warrior
Occitan Warrior

Aviái ausit, sabi pas tròp ont, que son los Estats Units e França que son los dos primièrs païsses ont se mange de pizzas. Mas après qualques meses en Califòrnia e qualques setmanas en França, soi pas segur d'aquò.

Es clarament a Seta ont ai vist lo pus grand nombre de pizzariás dins la vila e es una costuma a Milhau, novèla aquò's segur, de manjar de pizzas. Soi anat a Marselha l'an passat e es la meteissa causa.. un fum de pizzariás!

Alara me soi dich que benlèu la pizza es ara un element fòrt important de la cultura nòstra, es que sèm benlèu sens o saupre lo país ont se mange lo pus grand nombre de pizzas.

http://www.occitanews.com

2Pizza e Occitània Empty Re: Pizza e Occitània Ven 30 Avr 2010 - 21:20

maime

maime
Lemosin de prumiera !

Benleu que los americans minjen força pizzas chas ilhs e pas au restaurant. Dins totas las serias televisadas, vesem lo monde minjar de las pizzas.

http://ieumaitot.nireblog.com/

3Pizza e Occitània Empty Re: Pizza e Occitània Ven 30 Avr 2010 - 23:16

admin

admin
Trobador !!
Trobador !!

Òc segur. Sabi pas tròp perque, mes dens mon canton (canton administratiu), i a dejà una dizena de pizzerias, per 17 000 poblans... Me brembi, i a detz ans, per minjar a l'exterior mes pas dens un vertadèir restaurant, se calèva anar crompar un kebab a Bordèu...

http://omidelafotografia.wordpress.com/

4Pizza e Occitània Empty Re: Pizza e Occitània Ven 30 Avr 2010 - 23:19

admin

admin
Trobador !!
Trobador !!

Per çò qu'es deus Estats Units, m'imagini mei que se minjan las pizzas a Nava York o Chicago qu'a Los Angeles. Benlèu pr'amor deus lòcs communs qu'èi sus aquèstas vilas.

http://omidelafotografia.wordpress.com/

5Pizza e Occitània Empty Re: Pizza e Occitània Sam 1 Mai 2010 - 7:49

gat-esquiro@orange.fr


Pintaire
Pintaire

En Italia se minjan hèra de pizza, non ?

http://gat-esquiro.blogspot.com

6Pizza e Occitània Empty Re: Pizza e Occitània Sam 1 Mai 2010 - 8:15

admin

admin
Trobador !!
Trobador !!

La pizza, es pas italiana, es napolitana. Sonque napolitana.

http://omidelafotografia.wordpress.com/

7Pizza e Occitània Empty Re: Pizza e Occitània Sam 1 Mai 2010 - 10:26

jfrieux


Occitan Warrior
Occitan Warrior

Quala pizza? La Napolitana, amb pauc de causas dessus, (èron pauras), o l'Americana, amb un fais de causas, que ara conoissèm?

A Firenze, manjabam de pizze amb de pasta de pan amb òli d'oliu, tomatat, e mozzarella. Qu'èra simple e bon, e pas car.

8Pizza e Occitània Empty Re: Pizza e Occitània Ven 11 Juin 2010 - 21:00

Sokolovic

Sokolovic
Trobador !!
Trobador !!

Pizza seria la contraccion de pizzaladiera / peissaladiera. Coma Nizza en Italian es Nissa en occitan.

Aquela teoria mi sembla pron logic, subretot que cada ciutat italiana a son especialitat de "pizza" qu'an un nom locau (foccaccia a Gèna, Margherita a Nàpols, etc...).

R òc, lei melhorei pizze de França son a Marselha, e de luench. L'a bessai qu'a Nissa que pòdon rivalizar.



Dernière édition par Matieu C. le Ven 11 Juin 2010 - 22:10, édité 1 fois

9Pizza e Occitània Empty Re: Pizza e Occitània Ven 11 Juin 2010 - 22:01

maime

maime
Lemosin de prumiera !

Alaidonc, faudria fotre de la peissaladiera (sabe quitament pas ço qu'es... Pizza e Occitània 953631 ) sus un bocin de pasta e quo sirà lo plat nacionau occitan, la peissa ?

http://ieumaitot.nireblog.com/

10Pizza e Occitània Empty Re: Pizza e Occitània Ven 11 Juin 2010 - 22:09

Sokolovic

Sokolovic
Trobador !!
Trobador !!

maime a écrit:Alaidonc, faudria fotre de la peissaladiera (sabe quitament pas ço qu'es... Pizza e Occitània 953631 ) sus un bocin de pasta e quo sirà lo plat nacionau occitan, la peissa ?

La peissaladiera es la "pizza" de Nissa.

De peis salat, qu'es una mena de pasta d'anchòia mesa sus d'una pasta de pizza e cubèrta ambé de cèbas, d'anchòias entièras e d'olivas.
Estonant que conoisses pas aquò.

11Pizza e Occitània Empty Re: Pizza e Occitània Ven 11 Juin 2010 - 22:26

Zengi

Zengi
Trobador !!
Trobador !!

una regalada Risolet

12Pizza e Occitània Empty Re: Pizza e Occitània Ven 11 Juin 2010 - 22:29

maime

maime
Lemosin de prumiera !

Coneisse pas talament la Provença. Coneissia lo nom sens saubre ço qu'era. Coma la bolhabaissa, ne'n ai jamai minjat.

http://ieumaitot.nireblog.com/

13Pizza e Occitània Empty Re: Pizza e Occitània Ven 11 Juin 2010 - 22:34

Sokolovic

Sokolovic
Trobador !!
Trobador !!

maime a écrit:Coneisse pas talament la Provença. Coneissia lo nom sens saubre ço qu'era. Coma la bolhabaissa, ne'n ai jamai minjat.

Occitania does not exist.

CQFD !

Pizza e Occitània Icon_cool

14Pizza e Occitània Empty Re: Pizza e Occitània Ven 11 Juin 2010 - 22:58

maime

maime
Lemosin de prumiera !

Alaidonc, France does not exist tanpauc ! Qu'es pas possible de tot coneisser d'un pais e Occitània es granda e diversa. Emai sei pas occitan. Quand era petit minjava mai de piperada o de paella que non pas de ratatolha !

http://ieumaitot.nireblog.com/

15Pizza e Occitània Empty Re: Pizza e Occitània Ven 11 Juin 2010 - 23:03

Sokolovic

Sokolovic
Trobador !!
Trobador !!

maime a écrit:Alaidonc, France does not exist tanpauc ! Qu'es pas possible de tot coneisser d'un pais e Occitània es granda e diversa. Emai sei pas occitan. Quand era petit minjava mai de piperada o de paella que non pas de ratatolha !

It was a joke buddy.

Mai la peissaladiera n'atròvas dins lei fornaria de Bordèu.
Per te dire qu'es espandit !

16Pizza e Occitània Empty Re: Pizza e Occitània Ven 11 Juin 2010 - 23:07

maime

maime
Lemosin de prumiera !

Mas lo problema emb totas quelas recetas provençalas es l'anchoia... quo me plai pas... Pizza e Occitània 534462
Vau inventar 'na novela peissaladiera... sens anchoia... nonmas daus v-inhons e un pauc de lard Pizza e Occitània 762650 ah merrrddaa !! qu'es 'na flammekueche quo Pizza e Occitània 126629

http://ieumaitot.nireblog.com/

17Pizza e Occitània Empty Re: Pizza e Occitània Ven 11 Juin 2010 - 23:18

Sokolovic

Sokolovic
Trobador !!
Trobador !!

maime a écrit:Mas lo problema emb totas quelas recetas provençalas es l'anchoia... quo me plai pas... Pizza e Occitània 534462
Vau inventar 'na novela peissaladiera... sens anchoia... nonmas daus v-inhons e un pauc de lard Pizza e Occitània 762650 ah merrrddaa !! qu'es 'na flammekueche quo Pizza e Occitània 126629

M'autoquòti :

Occitania does not exist.

CQFD !

Pizza e Occitània Icon_cool

Una peissaladiera de tria es una causa que ti pòu pas desagradar, que l'ague vò non d'anchòias entièras (de bòneis anchòias, evidentament).

Se'n manjarem una a l'estivada.

18Pizza e Occitània Empty Re: Pizza e Occitània Ven 11 Juin 2010 - 23:23

maime

maime
Lemosin de prumiera !

Matieu C. a écrit:Se'n manjarem una a l'estivada.
L'i serai pas ujan. Quo serà per un autre cop, emb plaser !

http://ieumaitot.nireblog.com/

19Pizza e Occitània Empty Re: Pizza e Occitània Ven 11 Juin 2010 - 23:26

Sokolovic

Sokolovic
Trobador !!
Trobador !!

maime a écrit:
Matieu C. a écrit:Se'n manjarem una a l'estivada.
L'i serai pas ujan. Quo serà per un autre cop, emb plaser !

A l'espèra

Nos donaràs de nòvas.

20Pizza e Occitània Empty Re: Pizza e Occitània Sam 12 Juin 2010 - 3:17

admin

admin
Trobador !!
Trobador !!

E lo pan banhat ? Es famous tanben, non ? 'quò haré DUAS especialitats per la sonque Nissa ? (l'èi pas jamei tastat tanpauc, que hè partit deu mon saunèir, un torn d'Occitània de las especialitats dab estanc Pizza e Occitània 98127 ).



Dernière édition par Òmi le Sam 12 Juin 2010 - 10:27, édité 1 fois

http://omidelafotografia.wordpress.com/

21Pizza e Occitània Empty Re: Pizza e Occitània Sam 12 Juin 2010 - 10:10

Sokolovic

Sokolovic
Trobador !!
Trobador !!

Òmi a écrit:E lo pan banhat ? Es famous tanben, non ? 'quò haré DUAS especialitats per la sonque Nissa ? (l'èi pas jamei tastat tanpauc, que hè partit deu mon saunèir, un torn d'Occitània de las especialitats dab estanc Pizza e Occitània 98127 ).

La salada nissarda tanben.

Generalament la cosina nissarda es pron famosa.

22Pizza e Occitània Empty Re: Pizza e Occitània Dim 13 Juin 2010 - 11:06

Barbet

Barbet
Occitan Warrior
Occitan Warrior

Òmi a écrit:E lo pan banhat ? Es famous tanben, non ? 'quò haré DUAS especialitats per la sonque Nissa ?
As tanben la sòca (mena de crespèu, de galeta puslèu fach emb de farina de cese e fregida) Mai tot aquò son d'especialitats que tròbes en pertot dins la Provença maritima, per ex. la sòca si sòna la cada a Tolon, e lo pest dins lo Var-Est.
Lei farçums son atot famós, coma la ratatolha, lei pastas (raiòlas etc...), lei binhetas...

Una passejada dins Niça-vielha s'impausa, esitetz pas de parlar en occitan emb lo monde dins lei restaurants "tipics" seretz sosprés Pizza e Occitània Icon_smile

23Pizza e Occitània Empty Re: Pizza e Occitània Dim 12 Juin 2011 - 16:18

lo beuge


Palhassa
Palhassa

Tot a quo ven d'una merènda classica e comùna eis marins de ma Nostra-mar. Un trauc de pan onte es esquichar d'anchoias e de cèbas, puèi cuèi din un diàble-rosset. La forma s'aflatant lo mai d'aquèsta mèna primàla son lei "quishèts" marsilhés. En Niça, aquèsta merènda prenguèt la forma que coneissèm, qu'es la pissaladièra (peis salat), e en Naples la Pizza (qu'es litalianisaçien fonetica de peis-salat/pissaladièra, em'sonquament chuc de tomàtas olivas e anchoias e pas mai. De notar, que finqu'eis anàdas seissàntas
(temps de l'ouburàda economica italiàna) degun en Italia, a despart dei napolitans manjàvia de pizza, estent que per lei ritaus la pizza éra justament aparelhàda a l'ideia de Naples, justament, Naples e sa china, nàples e sa picarèla. A fin finàla son lei italo-americans que s'agradàvian de la "pasta" napolitàna que la faguèron trepanar en Italia en sortida de la guèrra. Amistats

24Pizza e Occitània Empty Re: Pizza e Occitània Lun 13 Juin 2011 - 13:06

Sokolovic

Sokolovic
Trobador !!
Trobador !!

lo beuge a écrit:Tot a quo ven d'una merènda classica e comùna eis marins de ma Nostra-mar. Un trauc de pan onte es esquichar d'anchoias e de cèbas, puèi cuèi din un diàble-rosset. La forma s'aflatant lo mai d'aquèsta mèna primàla son lei "quishèts" marsilhés. En Niça, aquèsta merènda prenguèt la forma que coneissèm, qu'es la pissaladièra (peis salat), e en Naples la Pizza (qu'es litalianisaçien fonetica de peis-salat/pissaladièra, em'sonquament chuc de tomàtas olivas e anchoias e pas mai. De notar, que finqu'eis anàdas seissàntas
(temps de l'ouburàda economica italiàna) degun en Italia, a despart dei napolitans manjàvia de pizza, estent que per lei ritaus la pizza éra justament aparelhàda a l'ideia de Naples, justament, Naples e sa china, nàples e sa picarèla. A fin finàla son lei italo-americans que s'agradàvian de la "pasta" napolitàna que la faguèron trepanar en Italia en sortida de la guèrra. Amistats

Es de Marselha que comencèt l'invasion occidentala de la Pizza. Si manjava de pizzas a Marselha avans lo nòrd d'Itàlia.

cf :
En France, la pizza a été introduite lors de la grande vague d'immigration napolitaine qui eu lieu à la fin du XIXe siècle. C'est à Marseille qu'elle fit son entrée sur le territoire. On consomme d’abord la pizza dans des gargotes du Vieux-Port garnie de tomates provençales, (les Pandelottes) et cuite au feu de bois. Dans les années 1930, la pizza sort du quartier italien de Marseille pour envahir la ville.Elle n’arrivera à Milan et dans toute l’Amérique du Nord qu’à la fin des années 60. Jusqu’à la fin des années 60, seul le Sud de l’Italie et Marseille consommaient de la pizza. Dans le reste de l'Europe, elle était inconnue. Aux USA, à la même époque, elle n’était consommée qu’à New York. Marseille a élevé en référence culinaire la pizza en l’adaptant au code du goût méditerranéen, en lui imprégnant sa marque et son savoir-faire notamment avec le concept du camion pizza cuite au feu de bois unique au monde et inventé à Marseille par Jean Meritan.

25Pizza e Occitània Empty Re: Pizza e Occitània Lun 13 Juin 2011 - 15:40

lo beuge


Palhassa
Palhassa

sen dublidar lei "frisèle" polhànas que son una mèna de proto-pizza.

Contenu sponsorisé



Revenir en haut  Message [Page 1 sur 1]

Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum