D'en prumier vos fau 'massar las prunelas, si 'na gialada blancha es pas passada dessus, fau las « bledar » per 'na nuech au congelator avant de las far cuèire 10 prumièras minutas, dins 'na topina emb un fond d'aiga.
Las passar dins un colador large per separar los òs de la charn, pensatz a gardar 'questa charn e gietar los nojeus :-)
Fau pesar la pulpa e botar un pauc mai de la meitat dau pes en sucre (personelament meteí 2/3 de sucre per 1 kg de fruchas, e quo es enquera amar) avant de tornar ò cuèire 40 minutas fuòc doç.
Coma totas las vetz, vos fau escumar totas la cinc minutas e doas minutas avant la fin, preparar lo agar-agar (dins un veire, botar 4 g. d'agar-agar per 1 kg de fruch, lu descalhar emb un pauc d'aiga) e lu gietar dins la topina ;boirar.
Tuar lo fuòc e metre la confitura dins los topinots, barrar fòrça-fòrçada e cuar los pòts. Los laissar virats dau temps que fregissan.
Preparar las etiquetas per las jaspir.
Las passar dins un colador large per separar los òs de la charn, pensatz a gardar 'questa charn e gietar los nojeus :-)
Fau pesar la pulpa e botar un pauc mai de la meitat dau pes en sucre (personelament meteí 2/3 de sucre per 1 kg de fruchas, e quo es enquera amar) avant de tornar ò cuèire 40 minutas fuòc doç.
Coma totas las vetz, vos fau escumar totas la cinc minutas e doas minutas avant la fin, preparar lo agar-agar (dins un veire, botar 4 g. d'agar-agar per 1 kg de fruch, lu descalhar emb un pauc d'aiga) e lu gietar dins la topina ;boirar.
Tuar lo fuòc e metre la confitura dins los topinots, barrar fòrça-fòrçada e cuar los pòts. Los laissar virats dau temps que fregissan.
Preparar las etiquetas per las jaspir.