OCCITANIA !! Forum
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.
OCCITANIA !! Forum

Le Deal du moment : -29%
PC portable – MEDION 15,6″ FHD Intel i7 ...
Voir le deal
499.99 €

Vous n'êtes pas connecté. Connectez-vous ou enregistrez-vous

Gialada d'acacia e gialada d'ortruja

2 participants

Aller en bas  Message [Page 1 sur 1]

1F?r?a Content Gialada d'acacia e gialada d'ortruja Ven 8 Mai 2009 - 13:02

clafotis

clafotis
Occitan Warrior
Occitan Warrior

N'autres am obludat la confitura de pissalaits, adonc, prene de l'avança per la gialada d'acacià (avetz 'quí, balhada per lo gormand desconegut, la recepta daus bunhets d'acaciàs). Laidonc, per dos pitit pòts de gialada, vos fau :

  • 250 gr de flors d'acacià (los petals blancs pas mai)
  • 0,5 l d'aiga
  • 500 gr de sucre
  • 2 gr d'agar agar.
Fau passar rapidament las flors dins 'na bassina d'aiga vinagrada. Aprep, fau far trempar las flors dins lu demiei litre d'aiga, 2 oras de temps. Versar lo tot, aiga e flors, dins 'na topina, puei far bulhir 5 mn. Filtrar, tornar de biais la flor (e las gietar) e gardar l'aiga dins la topina.

Dins un topinot, fau aigar (deleiar) l'agar-agar, lo botar dins la granda topina, boirar e far bulhir doas minutas de mai. Entopinar e pausar los pòts lo cuou en l'aer. Quante son fregs, vos los fau tornar d'aplomb.

Per balhar una fòrma mai semblabla a la de la confitura, pòdez botar dos bocins de fenolh o b'etot de rebarba dins l'aiga de la prumièra topinada.

Sopa Sopa Sopa Sopa Sopa



Dernière édition par clafotis le Lun 1 Juin 2009 - 8:27, édité 3 fois

http://rapieta.wordpress.com/

Danís

Danís
Adjudant

Ah, ai 'gut paur, en plaça de "gelada" avia compres "glaça". Quò-qui quo es mai normau... mas la glaça d'acacià, 'quò pòt balhar de las ideias tanben... N'autres n'en fam a las autrujas alara... Cosinièr Enveja

clafotis

clafotis
Occitan Warrior
Occitan Warrior

Ai mancat marcar : jalada. Ai trobat "gelar/gialar/jalar" dins lo pitit JRoux, adonc "gialada". Meitat Chen Meitat P

Per la gialada d'ortruja quo es enquera la sason :
Dins 'na topina plena d'un litre d'aiga, fau tassar de las ortrujas (~200 g) bocinadas. Far cueire 45 mn puei pressar, gardar lo jus. Fau botar dau sucre (~500 g) e boirar.

Dins un topinot, fau aigar (deleiar) l'agar-agar, lo botar dins la granda topina, boirar e far bulhir doas minutas de mai. Entopinar e pausar los pòts lo cuou en l'aer. Quante son fregs, vos los fau tornar d'aplomb.

'Tencion : las ortrujas an un pitit niveu de THC dins la raiç (=Fumaire = Fada= Francimand = Suportaire ), queu-quí semblariá multipliat dins la confitura. Per ma pera ai jamai trobat que de las rumors, mas dise pas : sei benleu droguat sens i o saber coma l'autre.
Ai trobat la mesma rumor sus lo fumarier d'ortruja.

Fantonet Fantonet Fantonet



Dernière édition par clafotis le Ven 8 Mai 2009 - 17:27, édité 2 fois

http://rapieta.wordpress.com/

Danís

Danís
Adjudant

clafotis a écrit:Ai mancat marcar : jalada. Ai trobat "gelar/gialar/jalar" dins lo pitit JRoux, adonc "gialada". Meitat Chen Meitat P

Quò fai ren, quo es pas tu qu'as un probleme de vocabulari,quo es io qu'ai un probleme de lunetas ! Escacalassant

Coma totjorn quand cosinatz de las autrujas, doblidetz pas de las prendre jòunas e tendras ! Quitament se quo es una saloparia que fissa, es pas bona a totas las sasons ! Poce Levat

Contenu sponsorisé



Revenir en haut  Message [Page 1 sur 1]

Sujets similaires

-

» Gialada de prunelas

Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum