Preparacion : 10 minutas e 45 minutas per cuèire
Far cuèire 45 minutas, forn th 5/6.
Per la pita istòria, ma mair poguet pas se tornar 'pelar lo nom d'aquela galeta. Puei, lu nom tornat de'n prumier fuguet "chaulat" perdequé aviá 'guda vut sa mair lu far cuèire dins 'na fuelha de chaul. Coma faguí remarcar que me dins 'na fuelha de chaul, i metriá plus vitament "una fòrma de farcit per 'nar emb de la charn", ela se metet a tornar charchar per me balhar "cresput" coma nom. Fuguí pas mai convencut.
V'autres lu sabetz benleu queu nom ? Sei prenor !
Vos fau :
Boirar tot dins una topina. Desboirar la pasta emb vivacitat, pastonar emb la man sans esitar. Burrar un motle avant de lu chamisar (quò es de dire, cubrir lu motle burrat d'una fuelha de papier sulfurisat). I metre la pasta e daurar emb l'uòu (o solament lu jaune,coma v'autres voletz).- 250 g de farina
- 150 g de burre
- 25 g de sucre
- 10 dl de crema frescha (o de la crema liquida)
- 1 uòu per la pasta, 1 per dorar.
- 'na pincada de sau
Far cuèire 45 minutas, forn th 5/6.
Per la pita istòria, ma mair poguet pas se tornar 'pelar lo nom d'aquela galeta. Puei, lu nom tornat de'n prumier fuguet "chaulat" perdequé aviá 'guda vut sa mair lu far cuèire dins 'na fuelha de chaul. Coma faguí remarcar que me dins 'na fuelha de chaul, i metriá plus vitament "una fòrma de farcit per 'nar emb de la charn", ela se metet a tornar charchar per me balhar "cresput" coma nom. Fuguí pas mai convencut.
V'autres lu sabetz benleu queu nom ? Sei prenor !