OCCITANIA !! Forum


Vous n'êtes pas connecté. Connectez-vous ou enregistrez-vous

Creació del sindicat d'elegits per a les llengües catalana i

Aller en bas  Message [Page 1 sur 1]

capbreton

capbreton
Occitan Warrior
Occitan Warrior
http://www.vilaweb.cat/noticia/3923113/20110829/creacio-sindicat-delegits-llengues-catalana-occitana.html

29 d'agost del 2011 (matí)
Avui dilluns a la tarda, a Sant Andreu, tindrà lloc la creació del sindicat d'élégits, per la difusió de les llengües catalana i occitana.

Aquest sindicat, la creació del qual es deu a l'associació de batlles i regidors de Catalunya Nord (AMF66), entre els quals qual destacar el massa poc conegut Joan Jaume Prost, té per objectiu enfortir el català en els espais públics.

Aquesta associació està presidida per Guy Ilary, batlle de Talteüll. Avui dilluns a les 18h30, a l'ajuntament de Sant Andreu, tindrà lloc una reunió organitzada per la comissió dels afers culturals i de la difusió de les llengües catalanes i occitana, d'aquesta associació. A la reunió assistiran dos representants de cada Consell municipal de Catalunya Nord i de les Fenolhedés, que formaran part d'aquest sindicat.

Està previst que aquest sindicat sigui finançat pels ciutadans a través de '30 cèntims a l'any per cada habitant'. El sindicat, també estarà basat en l'experiència de l'Oficina de la llengua bretona.

Defensarà els documents legals públics en català com els matrimonis civil, intensificarà les traduccions de textos oficials i els noms de carrers, així com les classes de llengua. S'espera que el sindicat completi, el dispositiu actual, vigent entre altres llocs a Perpinyà on, el passat mes de juny, el Consell Municipal va aprovar per unanimita una 'Carta per al català' , que trobareu en document adjunt a la noticia. També cal recordar que, al 2007, el Consell General també va aprovar un altre carta que anava el el mateix sentit, i que trobareu, també aquí en PDF, que, després de ser votada i publicada, mai s'ha posat concretament en pràctica els seus punts molt diversos i concrets.

Aquest creació va carregada de moltes esperances per part dels ciutadans i militants nord catalans, com va ser le cas dels dos textos dels quals acabem de parlar, quan van ser votats...

Revenir en haut  Message [Page 1 sur 1]

Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum